RADIONICA NA PLATFORMA HR / KLIKER FESTIVAL ZAGREB
Kad mladi kritičari naoštre pera, perje leti posvuda!
U sklopu Kliker festivala u Zagrebu se 16. i 17. travnja održala Radionica kreativnog pisanja za mlađahne zaljubljenike u izvedbene umjetnosti i pisanje pod vodstvom Igora Tretinjaka i Dejana Košćaka
Objavljeno: 5.6.2016 1:53:23 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: Igor Tretinjak
Neispričana bajka / Stefano Katunar

Radionicu su vodili Igor Tretinjak i Dejan Košćak, a plod dvodnevnog rada kroz igru i igre kroz rad dvije su kazališne kritike predstave "Neispričana bajka" iz pera 11-ogodišnjih Tonke Kovačić i Branimira Erdeljca te nekoliko intervjua s plesnim umjetnicima, koji su sudjelovali na Kliker festivalu u sklopu Platforme HR.

Prije no što se bacite na čitanje kritika, moramo vam reći kako su tekstovi isključivi plod promišljanja mladih kritičara, dok su voditelji radionice svoje prste upleli tek ih lagano usmjeravajući, ako su se izgubili i gnjaveći ih i daveći da svaki svoj stav moraju objasniti i pojasniti.

Dojam je voditelja nakon odrađene radionice kako gledatelji sa zadatkom (silno važnim, gotovo nužnim) kritiziranja puno više uživaju u kazališnom činu od pasivnih gledatelja. Stoga, hrabro krenite u ludo uzbudljive kritičarske vode, sigurno ćete profitirati! No dosta naših mudrovanja. Usmjerimo se onima zbog kojih smo sve i organizirali - malim kritičarima.

Tekst Tonke Kovačić pročitajte ovdje.

Tekst Branimira Erdeljca pročitajte ovdje.  

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave