Štikleci o Kritikazu

Kritikaz je stranica o kazalištu i izvedbenim umjetnostima nastala iz potrebe za objektivnim i argumentiranim bilježenjem domaćeg kazališnog svijeta i šire.

Na stranici pratimo kazališni i izvedbeni čin u svim njegovim fazama, od ideje do izvedbe, najavnih tekstova i intervjua do konačnog kritičkog osvrta. Naglasak je stranice na objektivnoj i argumentiranoj kritici, silno potrebnoj ovom našem nekritičnom, samodovoljnom i kalkulantskom (kazališnom) svijetu.

Kako vam ipak ne bismo pretjerano dosadili ozbiljnošću, cijelu priču začinit ćemo zanimljivostima i štiklecima iz beskrajno zanimljivog kazališnog svijeta.

Štikleci o autoru stranice - Igoru Tretinjaku

Rođen sam 1977. godine u Zagrebu, gdje se još uvijek školujem. 2005. godine na zagrebačkom Filozofskom fakultetu diplomirao sam kroatistiku i informatologiju, 2010. godine teatrologiju. Iste godine na istom sam fakultetu upisao Doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, na kojemu trenutno pišem doktorski rad iz područja lutkarstva.

Od 2014. godine radim na Umjetničkoj akademiji u Osijeku kao asistent na programu za lutkarstvo Odsjeka za kazališnu umjetnost.

Prije UAOS, od 2008. do 2014. godine radio sam kao novinar na Internet portalu tportal.hr. Od 2006. do 2008. godine radio sam kao profesor hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Grigora Viteza, a od 2005. do 2006. kao profesor hrvatskog jezika u Zdravstvenom učilištu.

Kazališne kritike sustavno objavljujem od 2008. godine. Posljednjih nekoliko godina pišem uglavnom za Vijenac, a prije njega pisao sam za portale tportal.hr i kazaliste.hr te časopise Hrvatsko glumište i Književnost i dijete. Teatrološki tekstovi dosad su mi objavljeni u časopisima Književnost i dijete, Društva hrvatskih književnika, Hrvatski filmski ljetopis, Hrvatskog filmskog saveza i Niti Pozorišnog muzeja Vojvodine. Od 2010. godine član sam Društva hrvatskih kazališnih kritičara i teatrologa, a od 2015. član hrvatskog centra UNIMA.

Linkovi:
www.teatar.hr/33895/hrvatska-kazalisna-kritika-igor-tretinjak/
oskultura.com/scena/igor-tretinjak/
ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved