"born to please", TEATAR &TD
Kako zavode pjesmom glumci koji ne znaju pjevati?
U srijedu, 21. listopada u 20 sati u polukružnoj dvorani &TD-a održat će se premijera autorskog projekta Saše Božića, "born to please"
Objavljeno: 10.19.2015 11:35:38 PM
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Jerko Marčić, "born to please" / Teatar &TD

"born to please", Saše Božića kazališni je performans za četiri različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog, koji se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja.

Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji se u svijetu glazbe osjećaju strancima, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

"born to please" zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards).

Kakav se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće, pritom mislimo na raskoš i produkciju koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Kostimografiju i scenografiju potpisuje Zdravka Ivandija, svjetlo Marino Frankola, ton Damir Šimunović, a produkciju za de facto Andrea Remetin

Između brojnih hitova, u predstavi ćemo čuti i legandarni duet Kennyja Rogersa i Dolly Parton. Jesu li &TD-ovi glumci bolji od Dolly i Kennyja, čut ćemo uskoro, a kako zvuči original, prisjetite se u nastavku: 

 

 

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave