"born to please", TEATAR &TD
Kako zavode pjesmom glumci koji ne znaju pjevati?
U srijedu, 21. listopada u 20 sati u polukružnoj dvorani &TD-a održat će se premijera autorskog projekta Saše Božića, "born to please"
Objavljeno: 19.10.2015. 23:35:38
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Jerko Marčić, "born to please" / Teatar &TD

"born to please", Saše Božića kazališni je performans za četiri različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog, koji se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja.

Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji se u svijetu glazbe osjećaju strancima, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

"born to please" zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards).

Kakav se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće, pritom mislimo na raskoš i produkciju koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Kostimografiju i scenografiju potpisuje Zdravka Ivandija, svjetlo Marino Frankola, ton Damir Šimunović, a produkciju za de facto Andrea Remetin

Između brojnih hitova, u predstavi ćemo čuti i legandarni duet Kennyja Rogersa i Dolly Parton. Jesu li &TD-ovi glumci bolji od Dolly i Kennyja, čut ćemo uskoro, a kako zvuči original, prisjetite se u nastavku: