HNK ZAGREB, BADco. I DLJI: "ISPRAVCI RITMA", 18.11.
Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz?
U subotu, 18. studenog u 21.30 sati u Tonskom studiju HNK-a Zagreb održat će se premijera predstave 'Ispravci ritma', koja nastaje u koprodukciji HNK-a Zagreb, kazališnog kolektiva BADco. i Dubrovačkih ljetnih igara
Objavljeno: 16.11.2017. 2:38:21
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Ispravci ritma" / promo - HNK Zagreb

Predstava „Ispravci ritma“ nastaje na tragu pripovijetke Pavla PavličićaDobri duh Zagreba“. Autor teksta je Goran Ferčec, a redatelj Goran Sergej Pristaš. Koreografkinja je Nikolina Pristaš, dramaturzi Ivana Ivković, Tomislav Medak i Diana Meheik, autor slika i scenografije Marko Tadić, kostimograf Silvio Vujičić, autori glazbe i zvuka Radu Malfatti, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, glazbu na trombonu izvodi Ivan Bošnjak, a producent je Danijel Popović.

U predstavi sudjeluju Livio Badurina, Mislav Čavajda, Dušan Gojić, Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš.

Predstava se postavlja u Tonskom studiju HNK-a koji kroz izvedbu postaje opservatorij za ritmoanalizu kakvu je predlagao francuski filozof Henri Lefebvre u svojem djelu Éléments de rythmanalyse opisujući pogled kroz prozor kao istodobnu smještenost unutar i izvana, mjesto s kojega se tijelom može reflektirati društvene, intimne i biološke ritmove.

U svom izvedbenom opservatoriju predstava postavlja brojna pitanja, između ostalih – stradavaju li samo oni koji ritam zločina prestanu osjećati? Zašto su mu se ruke tresle dok je otvarao novine? Je li ubrzanje ritma bilo jedini izlaz?