SHOWCASE HC ITI: "6 MM - ISPOVIJEST O BOLI I POBJEDI"
26.6.2019. 1:10:33h
Čvarak, čvorić, mladica…
Predstavu '6 mm – ispovijest o boli i pobjedi' možemo smatrati edukativnom i ohrabrujućom, što nimalo ne umanjuje njezin umjetnički, posebno glumački doseg
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
"6 mm - ispovijest o boli i pobjedi" / Promo

U sklopu showcasea HC ITI (13.4.2019.) u Zagrebačkom kazalištu mladih predstavljen je humanitarni multimedijalni projekt „6 mm – ispovijest o boli i pobjedi“  prema knjizi „6 milimetaraJosipe Pavičić Berardini u kojoj autorica opisuje životno razdoblje prilikom otkrivanja i izlječenja karcinoma dojke. U dramaturškoj obradi Nikoline Bogdanović i režiji Ksenije Zec ovu potresnu monodramu izvodi Daria Lorenci Flatz, a kazališnu izvedbu nadopunjuje video Judite Gamulin.

Osluškujući svoje tijelo, prateći promjene i pokušavajući  izbalansirati racionalno i emotivno, protagonistica pokušava savladati strah od smrti i potaknuti vlastiti optimizam: njezin život nije samo njezin, jer postoje djeca i ona osjeća obavezu preživjeti…

Budući da se radi o vrlo delikatnoj temi (znamo da je autorica preživjela), Daria Lorenci Flatz vrlo suptilno opisuje zbivanja, izražava slutnje i bojazni, ali iznad svega lebdi nada.  Spoznaju o izlječenju izražava plesom, a dirljivom rečenicom kako se nada smrti od starosti, zatvara ovaj krug straha, boli, nade i pobjede.

Predstava je zamišljena kao potpora oboljelim ženama, ujedno poruka nade i borbe, a prihod je namijenjen kupnji aparata za intraoperativno zračenje. Predstavu tako možemo smatrati edukativnom i ohrabrujućom, što nimalo ne umanjuje njezin umjetnički, posebno glumački doseg.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved