VIDEOINTERVJU: HRVOJE SERŠIĆ
13.3.2018. 2:47:15h
"Stvorili smo pravi pravcati lutkarski fantasy"
U prvom Kritikazovom videointervjuu porazgovarali smo s Hrvojem Seršićem o predstavi 'Kradljivica ključeva', koju je režirao u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, kao i u lutkarstvu u Hrvatskoj, od Umjetničke akademije u Osijeku, gdje radi kao profesor, nadalje
Izvor: kritikaz.com
Autor: Anđela Vidović
Hrvoje Seršić / Igor Tretinjak

U subotu, 10. ožujka u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održana je svečana premijera predstave "Kradljivica ključeva" nastale po nagrađenom tekstu Osječanke Marte Mekovec de Carvalho. Predstavu je režirao Hrvoje Seršić, glumac, lutkar i redatelj te profesor lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, s kojim smo popričali o vrlo zanimljivom radu na predstavi u kojemu je, uz pomoć dramaturga Nenada Pavlovića čudnovat svijet fantasyja iz teksta prenio u svijet lutke koja obožava čuda!

Naravno, nismo stali samo na razgovoru o predstavi, već smo se dotakli stanja u hrvatskom lutkarstvu prije i sad, od osječke akademije do gradskih lutkarskih kazališta.

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved