21. RUJNA, HKD SUŠAK
11.9.2015. 5:16:06h
Premijera nostalgijom omotanog čakavskog mjuzikla "Sušak, Sušak"
Premijera čakavskog mjuzikla Mensura Puhovaca i Olje Dešića "Sušak, Sušak" u režiji i koreografiji Edvina Liverića održat će se u HKD-u na Sušaku u subotu 12. rujna u 20 sati
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Sušak, Sušak / hnk-zajc.hr

Riječ je o humornoj i raspjevanoj povijesti Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja, što nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju "smještenu do starog sušačkog kolodvora" prodefilirat će galerija likova čije priče povezuje glavni lik, barba Pave, kojeg igra Mario Lipovšek Battifiaca. U ostalim se ulogama pojavljuju mladi pjevači Damir Kedžo i Katja Budimčić te članovi HNK Ivana pl. Zajca: Olivera Baljak, Anton Plešić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina, Nenad Vukelić i Mensur Puhovac, dok će ulogu Ivića u alternaciji tumačiti dječaci Frano Živković i Jura Džida. Uz njih, u predstavi sudjeluju  članovi zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca te band i pozadinski vokali Studija Maraton.

Kostimografiju potpisuje Manuela Paladin Šabanović, scenografiju Damir Šegota, svjetlo Dalibor Fugošić, suradnju na step plesu Elena Brumini dok je lektorica Silvana Vranić.

„Kada mi je prije osam godina Mensur Puhovac donio prve ideje teksta ovog našeg mjuzikla, razveselila me je pitkost i toplina koju je unio u priču kroz iznimno jednostavnu, ali iskrenu životnu karakterizaciju njegovih likova.Nije dugo trebalo da posve spontano "iz rukava" nastane prvi song. Sve sam ih bez plana napisao u duhu pjesama o našem kraju kakve je nekad stvarao i pjevao legendarni Vjekoslav Knežević. Pokušao sam prizvati taj duh tople domaće pjesme“, riječi su skladatelja i dirigenta Olje Dešića.

Redatelj i koreograf  Edvin Liverić, također Riječanin kao uostalom i svi članovi autorske ekipe,  pak ističe da je rado prihvatio ponudu za suradnju na ovom prekrasnom projektu te priznaje da su ga, dok je preslušavao glazbu Olje Dešića, preplavile emocije. „Nadam se da će i publika uživati u prvom čakavskom mjuziklu i našem idiličnom viđenju nekih proteklih vremena.“

Reprizne izvedbe mjuzikla „Sušak, Sušak“ zakazane su za  14. i 15. rujna te ponovno u listopadu. 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved