TEATAR POCO LOCO I TRIKO CIRKUS TEATAR
Malo lude cirkusarije
Predstave Teatra Poco Loco i Triko cirkus teatra (gotovo uvijek) nude jedinstvo izvođača i publike – prvi vole što rade, drugi vole što gledaju
Objavljeno: 29.10.2018. 10:27:43
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Triko cirkus teatar, "Triola la la" / promo

Teatar Poco Loco predvođen redateljicom Renatom Carolom Gatica nastavio je seriju nedjeljnih jutarnjih koncertnih čitanja bajki na Sceni „Ribica“ u zagrebačkom Centru mladih Ribnjak  u projektu „Priča mi se priča“ (početak projekta lipanj 2014.). Krkljanac pred vratima i jagma za jastučićima (mališani) i stolicama (odrasli) najbolje pokazuje omiljenost ovih „seansi“ u kojoj se priča, glumi, pjeva, svira i gledaju ilustracije.

Poput „pravog“ kazališta i ovi „malo ludi“ glumci i glazbenici popunjavaju repertoar novim pričama i izvedbama, pa je tako prva listopadska premijera (14.10.2018.) bila predstava  „Zlatokosa (i tri medvjeda) čiji je tekst napisala Dunja Fajdić,  glazbu Ivana Đula, songove Zrinka Kušević koja nastupa zajedno s Majom Kovač i Goranom Guksićem, ilustracije nacrtao Luka Duplančić, dok je za animaciju ilustracija i ovaj puta bila zadužena redateljica Renata Carola Gatica.

Svaka izvedba ima glazbenika/icu koji sviranjem na nekom od glazbala nudi dodatnu atmosferu, pa je u ovom slučaju to Amina Belovari koja izvrsno dočarava medvjeđe brundanje (nezadovoljno zbog Zlatokosinog unošenja nereda u njihovu kućicu ili prijateljsko nakon što se razjasne nesporazumi) na rogu. Osim zgodne priče primjerene dječjem svijetu (strah od nepoznatog, spremnost za druženje, pozitivne vibracije između različitih svjetova) valja istaknuti izvrsne ilustracije, duhovitu glazbenu podršku i šarmantnu izvedbu. Prije početka predstave rekla je mala djevojčica svojoj mami: „Neću sjediti sama – bit će strašno“, no ubrzo više nije marila za mamu, nego samo za Zlatokosu i medvjede!

Triko cirkus teatar svoje duhovite „cirkusarije“ na tragu pravih cirkuskih aktivnosti (žongliranje, gimnastičke bravure, vizualizacija) i gegova iz nijemih filmova (uostalom Chaplinov lik se oslanja na cirkuske klaunove) ponekad izvodi kao samostalnu predstavu, a ponekad „uklapa“ u veće predstave. Iako su cabaret za djecu „Triola la la“ već izvodili na otvorenom prostoru, njihova prva zatvorena izvedba bila je u zagrebačkom kazalištu Mala scena (20.10.2018.).

Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Damir Mihaljević odjeveni u žuto, zeleno i crveno odjelce odnosno haljinu, svojim naoko jednostavnim fizičkim aktivnostima (preskakivanje konopca i stajanje na glavi!) nude izvanredno zajedništvo u nastupu (kao i prilikom žongliranja s čunjevima ili lopticama). Dobro odabrana glazba, dinamična izvedba, grimase bez pretjerivanja i odmjerena duljina trajanja predstave (pojedinih dijelova i cjeline) pružili su užitak velikim i malim posjetiteljima.

Završna riječ porote: predstave Teatra Poco Loco i Triko cirkus teatra (gotovo uvijek) nude jedinstvo izvođača i publike – prvi vole što rade, drugi vole što gledaju.