MLADI KRITIČARI: "NEISPRIČANA BAJKA"
'Rastezanje elastične vrpce bilo je vrlo zanimljivo i teško'
U sklopu Kliker festivala u Zagrebu se 16. i 17. travnja održala Radionica kreativnog pisanja za mlađahne zaljubljenike u izvedbene umjetnosti i pisanje, a mi vam donosimo kritiku predstave 'Neispričana bajka', Scene Gorica, u autorstvu 11-ogodišnje Branimira Erdeljca
Objavljeno: 6.5.2016. 2:15:02
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Neispričana bajka / Stefano Katunar

Gledao sam predstavu "Neispričana bajka" u sklopu KLIKER festivala u Pogonu Jedinstvo. Na početku predstave su dvoje svemiraca, koje glume Aleksandra Naumov i Damir Klemenić, pronašli svjetleću kuglu koja je predstavljala bebu. Pokušali su je zabaviti različitim pokretima, na što je kuglica bježala. Kugla se pretvorila u elastičnu vrpcu od koje su napravili razne geometrijske likove i tijela, a na kraju i čitav dvorac. Kasnije se na sceni pojavljuje lik Rusa kojeg glumi Damir Klemenić i govori svemircu, odnosno Aleksandri Naumov, o zmaju i dukatima. Daje joj mač i zrcalo kako bi se borila protiv zmaja koji je pojeo svjetleću kuglu. Ako želite saznati što se dogodilo dalje, pogledajte predstavu "Neispričana bajka".

 Predstava "Neispričana bajka" mi se svidjela jer ima dosta neobičnih i zanimljivih događaja poput stvaranja dvorca pomoću elastične vrpce, zabavljanja bebe i priče o zmaju. Mislim da su trebali dodati više govora zato što bismo lakše shvatili priču. Dukati su trebali biti vidljivi na sceni kako bismo dobili dojam da su to dukati. Rastezanje elastične vrpce je bilo vrlo zanimljivo, uloženo je mnogo truda što se vidi po različitim oblicima i likovima koje su stvarali pomoću te vrpce, što je sigurno zahtijevalo mnogo vremena da se uvježba.

Početak predstave je bio vrlo interesantan zbog glume i plesa, odnosno načina na koji su glumci zabavljali kuglu. Glumci su plesali, trčali i tukli se s kuglom. Mislim da na početku predstave glumci kuglu nisu trebali držati na štapu, već da bi bilo bolje da su je iza scene držali i pomicali pomagači kako se ne bi vidio štap. Ples u predstavi je bio vrlo interesantan - pokreti su bili zabavni i neobični i zato što volim takvu vrstu plesa. Glumci u predstavi su bili dobri, a ponašanje na sceni zabavno. Nadam se da ćete pogledati predstavu.

Branimir Erdeljac