"MALI RAKUN" U GKL SPLIT OD 15. OŽUJKA
15.3.2019. 2:25:04h
Stiže nova lutko-čarolija nagrađivane redateljice Ljudmile Fedorove
U petak 15. ožujka u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena premijera predstave 'Mali rakun' čije autorstvo i režiju potpisuje najnagrađivanija i najomiljenija ruska lutkarska redateljica u Hrvatskoj, Ljudmila Fedorova
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
"Mali rakun" / gkl-split.hr

Hrabri mali Rakun kreće u potragu za najfinijom trskom za večeru, no na putu će ga mnoge životinje upozoriti na Onoga Koji Sjedi u Jezercu. Tko je Onaj? Je li prijatelj ili neprijatelj? Gdje se krije najveći stah u Njemu ili u nama podsjetit će nas putovanje malog Rakuna, koje nije samo podsjetnik na činjenicu da ponekad najveći strah imamo od nas samih, nije ni samo poruka da su tuđa dijela odraz naših i obrnuto, nego je svojom formom i svjedok univerzalne ljepote i jednostavnosti.

Redateljicu Ljudmilu Fedorovu za ovu je predstavu inspirirala kratka priča koju je američka učiteljica Lilian Muur napisala svojim učenicima kao predložak za školski rad. Šezdesetih godina prošlog stoljeća to je kratko štivo sasvim slučajno stiglo u Rusiju i kroz neko vrijeme postalo iznimno popularno među pedagozima, roditeljima i djecom, dok je izvan granica ove goleme zemlje ostalo gotovo nepoznato, baš kao i njegova autorica. Na osnovnoj ideji i motivima ovog malog literarnog dragulja iz pera posvećene pedagoginje, Ljudmila Fedorova izgradila je originalan i novim motivima obogaćen dramski tekst za lutkarsku predstavu.

Bajkovitu likovnost predstave potpisuje Aleksandra Kovalskaya. Scenografija je izrađena u radionicama GKL-a Split, a čak osam izrađivača lutaka iz Rusije i Splita zaslužno je za izradu i tehnologiju lutaka. Dramaturg predstave je Marijan Josipović, a originalnu glazbu skladao je Tomislav Pehar.

U glavnoj ulozi Rakuna Mrvice je Petra Kovačić, a ostale lutke animiraju glumci GKL-a Ivan Medić, Andrea Majica i Tvrtko Štajcer (u alternaciji Franjo Đaković).

Predstave će nakon premijere igrati u slobodnoj prodaji u subotu 16.3. u 11 sati, subotu 23.3. u 17 sati i 30.3. u 11 sati, a od premijere svakodnevno za vrtiće i škole.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved