VELIKO LUTKARSKO PRIZNANJE
Livija Kroflin postala članicom Upravnog odbora svjetske UNIMA-e
Na kongresu svjetske UNIMA-e u San Sebastianu - Tolosi, hrvatska predstavnica Livija Kroflin izabrana je u članstvo Upravnog odbora svjetske UNIMA (2016.-2020.)
Objavljeno: 4.6.2016. 2:57:33
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Upravni odbor svjetske UNIMA-e (Livija Kroflin je treća slijeva) / UNIMA

Livija Kroflin voditeljica je Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku i nositeljica kolegija vezanih uz povijest i estetiku lutkarstva. Dugi niz godina bila je umjetnička voditeljica, a danas je selektorica natjecateljskog programa Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF. Pokrenula je i uređuje biblioteke "Lutkanija" i "Velika Lutkanija" u sklopu Kulturnog centra Travno. Autorica je niz članaka i nekoliko knjiga o lutkarstvu, između ostalih "Zagrebačka zemlja Lutkanija" i "Estetika PIF-a" te urednica nekoliko knjiga o lutkarstvu. Godine 1982. osnovala je Lutkarsku družinu "Lutkobus", za koju je napisala nekoliko lutkokaza. 

Ovo nije prvo priznanje struke Liviji Kroflin. Od 2000. do 2012. godine bila je članica međunarodnog Izvršnog odbora svjetske UNIMA-e i predsjednica međunarodne UNIMA-ine komisije „Lutka u obrazovanju, razvoju i terapiji“. Niz godina bila je tajnica Hrvatskog centra UNIMA, a danas je članica Upravnog odbora. 

Uz Liviju Kroflin, u Upravni odbor izabrani su Cheick Amadou Alheri Kotondi, Hamidreza Ardalan, Cariad Astles, Albert Bagno, Lucile Bodson, Stanislav Doubrava, Katarina Klančnik Kocutar, Boris Konstantinov, Louise Lapointe, Tito Lorefice, Manuel A. Morán, Helena Nilsson, Idoya Otegui Martinez, Dadi Pudumjee, Pierre-Alain Rolle, Karen Smith i Dayu Tang.