VELIKO LUTKARSKO PRIZNANJE
4.6.2016. 2:57:33h
Livija Kroflin postala članicom Upravnog odbora svjetske UNIMA-e
Na kongresu svjetske UNIMA-e u San Sebastianu - Tolosi, hrvatska predstavnica Livija Kroflin izabrana je u članstvo Upravnog odbora svjetske UNIMA (2016.-2020.)
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Upravni odbor svjetske UNIMA-e (Livija Kroflin je treća slijeva) / UNIMA

Livija Kroflin voditeljica je Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku i nositeljica kolegija vezanih uz povijest i estetiku lutkarstva. Dugi niz godina bila je umjetnička voditeljica, a danas je selektorica natjecateljskog programa Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF. Pokrenula je i uređuje biblioteke "Lutkanija" i "Velika Lutkanija" u sklopu Kulturnog centra Travno. Autorica je niz članaka i nekoliko knjiga o lutkarstvu, između ostalih "Zagrebačka zemlja Lutkanija" i "Estetika PIF-a" te urednica nekoliko knjiga o lutkarstvu. Godine 1982. osnovala je Lutkarsku družinu "Lutkobus", za koju je napisala nekoliko lutkokaza. 

Ovo nije prvo priznanje struke Liviji Kroflin. Od 2000. do 2012. godine bila je članica međunarodnog Izvršnog odbora svjetske UNIMA-e i predsjednica međunarodne UNIMA-ine komisije „Lutka u obrazovanju, razvoju i terapiji“. Niz godina bila je tajnica Hrvatskog centra UNIMA, a danas je članica Upravnog odbora. 

Uz Liviju Kroflin, u Upravni odbor izabrani su Cheick Amadou Alheri Kotondi, Hamidreza Ardalan, Cariad Astles, Albert Bagno, Lucile Bodson, Stanislav Doubrava, Katarina Klančnik Kocutar, Boris Konstantinov, Louise Lapointe, Tito Lorefice, Manuel A. Morán, Helena Nilsson, Idoya Otegui Martinez, Dadi Pudumjee, Pierre-Alain Rolle, Karen Smith i Dayu Tang.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved