ZA 40. ROĐENDAN
10.5.2016. 5:53:17h
Legendarni crtić 'A je to' seli u Trešnju
Legendarni češki animirani serijal 'A je to', koji ove godine slavi i 40. obljetnicu prikazivanja, dobiva kazališnu adaptaciju i zaigrat će u Gradskom kazalištu Trešnja 13. svibnja.
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"A je to" / Nu:Write Theatre Festival Zagreb

Redatelj i dramaturg predstave "A je to" je Mario Kovač, a Pata i Mata utjelovit će glumci Asim Ugljen i Marko Cindrić. Predstava je nastajala posljednjih osam mjeseci kao koprodukcija umjetničke organizacije Nu:Write Theatre Festival Zagreb i GK Trešnja.

Uz stilizirani pokret, kakav koristi stop-animacija, predstava ima bazičan i duhovit zaplet, kao i u originalnom crtiću. Gledajući televizijsku reklamu, smotani, ali i dovitljivi najbolji prijatelji i susjedi Pat i Mat oduševe se ljepotama hrvatskog Jadrana te odluče krenuti automobilom na more. Predstava, namijenjena svim generacijama, oživljava i ponešto zaboravljene vrijednosti, ponajviše "uradi sam" duh kojeg je nekoć posvud bilo. U vrijeme instant-rješenja i kupnje gotovih proizvoda kratkog vijeka trajanja, Pat i Mat, kućni majstori i  glavni likovi 'A je to!', podsjećaju na vještine rješavanja kvarova, nezgoda te izrade potrebnih predmeta vlastitim rukama, na maštovit, a u njihovom slučaju počesto i nespretan i kompliciran način, ali uvijek uz vedar i optimističan pogled na život.

Osim prepoznatljivih glazbenih tema iz originalne serije, skladatelja Petra Skoumala, hrvatski autor scenske glazbe i oblikovatelj zvuka Tomislav Babić ovu je predstavu obogatio novim temama i duhovitim songovima, a Jonny Hoskins, engleski redatelj scenskog pokreta i profesor glume i pokreta na akademiji Arts University of Bournemouth, glumce je podučio klaunovskom scenskom pokretu po metodi Jacquesa Lecoqa. Likovni identitet potpisuje scenograf i kostimograf Davor Prah, a domaća tvrtka Dok-ing pobrinula se za izradu pravog električnog automobila istovjetnog onome iz crtića.

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved