RADIONICA DRAMSKE KRITIKE U SKLOPU „KRITIČKOG POLIGONA“, OSIJEK, 29. I 30. TRAVNJA
Od „Maratonaca“ do nevidljive nezavisne scene
U drugom osječkom dijelu 'Kritičkog poligona' kazališna kritičarka Anđela Vidović s polaznicima će navigirati kroz prošlost, sadašnjost i budućnost osječkog kazališta
Objavljeno: 22.4.2024. 10:44:57
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Kritički poligon / HDKKT

 

Dana 29. i 30. travnja u Osijeku će se održati radionica dramske kritike pod vodstvom kazališne kritičarke Anđele Vidović. Radionica je dio projekta „Kritički poligon“ kojeg u suradnji provode Hrvatsko kazališnih kritičara i teatrologa, Sveučilište u Zadru i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, a financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Radionice u sklopu Kritičkog poligona obuhvaćaju gledanje predstave i zajedničku analizu te pisanje osvrta (ili pokušaj pisanja). Primarno su namijenjene studentima, ali mogu se uključiti svi koje zanima kritičko promišljanje izvedbenih umjetnosti. Vode ih članovi Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, Igor Ružić, Ivana Slunjski, Kristina Tešija, Igor Tretinjak i Anđela Vidović.

U sklopu radionice dramske kritike Anđela Vidović će s polaznicima navigirati kroz prošlost, sadašnjost i budućnost profesije unutar osječke scene na kojoj su s jedne strane Maratonci trče počasni krug Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a s druge jedva vidljiva nezavisna scena.