AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, 4.-8. RUJNA
Ne propustite jesenski upisni rok na jedinstven studij glume i lutkarstva
Od 4. do 8. rujna održat će se jesenski razredbeni ispiti za jedinstven studij glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
Objavljeno: 8.25.2023 9:58:05 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Diplomska predstava studenata AUK, "Smrt ili o životu" / Kristijan Cimer

Osječki studij glume i lutkarstva jedinstven je u europskim okvirima jer razvija paralelne izvođačke kompetencije u glumačkom i lutkarskom aspektu, šireći mogućnosti i prostor djelovanja i stvaranja budućih glumaca i lutkara. Pridruži li se tomu studij neverbalnog teatra, koji uz glumu i lutkarstvo postoji na MA razini, dobivamo izvođača kompetentnog u svim aspektima izvedbenih umjetnosti.

Uz izvođačke aspekte, studij Glume i lutkarstva usmjeren je prema izvođačkoj i autorskoj samostalnosti, što budućim glumcima i lutkarima olakšava snalaženje i pozicioniranje u okruženju ansambla ili oblikovanje umjetničkih svjetova i izraza u prostoru nezavisne umjetničke slobode.

Jesenski razredbeni ispiti održat će se u Osijeku od 4. do 8. rujna, a sve potrebne informacije pronađite na stranici AUK i na broju telefona 031 253 300. 

 

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave