ONLINE PREDAVANJE, PONEDJELJAK 4. TRAVNJA, 18 SATI
Suvremeno lutkarstvo u Hrvatskoj i Europi
U ponedjeljak 4. travnja u 18 sati, u sklopu ciklusa online predavanja Homo theatralis, Igor Tretinjak održat će predavanje o suvremeno lutkarstvu u Hrvatskoj, Sloveniji i Škotskoj
Objavljeno: 2.4.2022. 13:23:30
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Tortoise in a Nutshell, "Ragnarok" / Mihaela Bodlovic

 

Suvremeni lutkarski izraz trebao bi biti ključan za razvoj lutkarske umjetnosti, no još uvijek nije u dovoljnoj mjeri prepoznat te u većini izvedbenih sredina predstavlja rubni sloj lutkarstva. U pokušaju dodatne afirmacije, predavanje će mu pristupiti teorijski i povijesno. U teorijskom aspektu ponudit će se prva definicija suvremenog lutkarstva u Hrvatskoj, dok će se povijesni usmjeriti prema trima lutkarskim prostorima – slovenskom, kao prostoru velikih istraživanja, škotskom kao predstavniku anglosaksonskog poimanja lutkarstva i hrvatskom kao referentnoj točki.

U predavanju će biti riječi i o projektu Kreativne Europe Kritička platforma suvremenog lutkarstva EU u sklopu kojeg su provedena istraživanja suvremenog lutkarstva u izabranim sredinama te će se najaviti knjiga Kritika suvremenog lutkarstva i suvremena kritika lutkarstva kao rezultat tog istraživanja.

Predavanje će se održati u ponedjeljak 4. travnja u 18 sati, a može se pratiti na linku u nastavku:
https://us02web.zoom.us/j/81586989921?pwd=dDlWUjczekFWRlRSSHBFUkZZdEt1UT09
Meeting ID: 815 8698 9921
Passcode: 734505