SRETAN VAM SVJETSKI DAN LUTKARSTVA
"Kad uključite maštu, lutka će vam dati ono najljepše"
Svim lutkarima i ljubiteljima lutaka redakcija Kritikaza 21. ožujka želi sretan Svjetski dan lutkarstva uz hrvatsku poruku dugogodišnje ravnateljice Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Zrinke Kolak-Fabijan i virtualnu izložbu lutaka studenata Kreativnih tehnologija osječke akademije
Objavljeno: 21.3.2020. 13:54:51
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Razije" / Lorna Kalazić

Danas, možda baš sada, sva djeca svijeta, naše zemlje, vašega grada i vaše omiljeno kazalište slave svoj dan lutkarstva – po svemu poseban dan. To vam je nešto slično kao kad vi slavite rođendan, a to je vrlo veselo i važno. Da li znate koliko ste vi važni i da bez vas ni ovoga kazališta ne bi bilo? Da, to je istina, mi smo tu samo zbog vas. Naše lutke su vaši najbolji prijatelji. One su znatiželjne i razigrane kao i vi. Možete im povjeriti svoje tajne, s njima pjevati, plesati, ali morate im nešto i dati, a to je vaša mašta koja može svašta. Tek tada će vam lutka dati ono najljepše i najuzbudljivije, ono čarobno, kad opasno postane prijateljsko, kad zločesto postane dobro i kad tužno postane veselo. Svaka bajka napisana je baš za vas, a lutke ispunjavaju vaša prijateljska očekivanja i želje. Vi sigurno želite biti čarobni?! Sad samo zatvorite oči. Jeste? Čiribu - čiriba, započinje predstava. A što će nam donijeti pogledajmo zajedno!

Zrinka Kolak-Fabijan

Na linkovima u nastavku pogledajte virtualnu online izložbu „Koronavirusu usprkos“ studenata kreativnih tehnologija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Izložba je trebala biti postavljena u sklopu jubilarnog 10. Lutkokaza.

http://www.uaos.unios.hr/

https://www.facebook.com/AUKOsijek/

https://twitter.com/aukos_hr

https://www.instagram.com/academy_of_arts_and_culture/