NAJBOLJI NA 18. ASSITEJU
Uštimani Pinkleci i bajkoviti trio na vrhu
Najboljima na 18. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assiteja proglašeni su čakovečki Pinkleci i gosti iz Velike Gorice
Objavljeno: 16.10.2015. 11:33:56
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Neispričana priča / Scena Gorica

Od 10. do 15. listopada u Čakovcu je održan 18. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej. Po završetku, stručni žiri u sastavu Anica Tomić, Nikola Zavišić i Igor Ružić, dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama. 

1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini  dodjeljuje se predstavi "Bremenski svirači" Kazališne družine Pinklec, iz Čakovca.

2. Nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se Radovanu Ruždjaku, Aleksandri Naumov i Damiru Klemeniću za predstavu "Neispričana bajka" Gradskog kazališta Scena Gorica, Velika Gorica.

3. Nagrada za najbolji dramski tekst dodjeljuje se Olji Lozici za predstavu „Darmarzemska“ Gradskog kazališta lutaka Split.

4. Nagrada za scenografiju  dodjeljuje se Igoru Vasiljevu za predstavu  "Darmarzemska" Gradskog kazališta lutaka Split.

5. Nagrada za najbolju scensku glazbu dodjeljuje se Glazbenom laboratoriju FOO-RA u predstavi "Neispričana bajka“ Gradskog kazališta Scena gorica, Velika Gorica.

 

6. Najbolja glumačka ostvarenja:

Za najbolje žensko glumačko ostvarenje (dvije ravnopravne nagrade): Aleksandra Naumov za ulogu u predstavi „Neispričana bajka“ Gradskog kazališta Scena Gorica, Velika Gorica  i Andrea Majica za ulogu u predstavi "Darmarzemska" Gradskog kazališta lutaka Split.        

Za najbolje muško glumačko ostvarenje(dvije ravnopravne nagrade): Damir Klemenić za ulogu u predstavi „Neispričana bajka“ Gradskog kazališta Scena gorica, Velika Gorica i Petar Cvirin za ulogu u predstavi „Kraljević i prosjak“ Gradskog kazališta Žar ptica.