PETAK, 25. RUJNA
ZKL otvara sezonu "Palčicom" u režiji Dražena Ferenčine
U petak, 25. rujna održat će se prva ovosezonska premijera ZKL-a, Andersenova "Palčica" u režiji Dražena Ferenčine
Objavljeno: 21.9.2015. 2:43:53
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Palčica / Ines Novković

Poznatu Andersenovu bajku dramatizirali su Nina Skorup i redatelj Dražen Ferenčina, kojemu je ovo treća suradnja sa ZKL-om, nakon "Mace papučarice" i "Bambija".

Spas od stege i ispraznosti društva koje nas okružuje, malena Palčica pronalazi u vilinskom svijetu. Na istom tragu, autorski tim poziva malene gledatelje da spas od sličnih ispraznosti pronađu u svijetu bajke i drage joj prijateljice - lutke (autorica Gordana Krebelj). Da sve ne ostane na njima dvjema, u osvajanju publike starije od tri godine pomoći će im raskošna scenografija Dinke Jeričević i glazbeni brojevi koje potpisuje Nenad Brkić. Hoće li im i u kojoj mjeri uspjeti, pročitajte nakon premijere u našem kritičkom osvrtu.   

 U naslovnoj ulozi pojavljuje se Katarina Perica-Kirin, a ostale likove glume Matilda Sorić, Anđelko Petric, Jadran Grubišić, Željko Šestić, Marta Bolfan Ugljen i Vanda Božić.

„Palčica mi je u djetinjstvu bila izuzetno draga priča pa mi je veliko zadovoljstvo sudjelovati u predstavi, a pogotovo igrati naslovnu ulogu. Bilo je zabavno i inspirativno raditi na ovoj predstavi s dobro uigranom ekipom ZKL-a,“ rekla je Perica-Kirin uoči premijere.