ZKM, 16. RUJNA
Premijera plesne predstave "Glečer" o intuitivnosti tijela
Umjetnička organizacija Kik Melone, u koprodukciji sa ZKM-om, predstavlja novu plesnu predstavu 'Glečer', koja će premijerno biti izvedena u srijedu, 16. rujna u 20 sati
Objavljeno: 12.9.2015. 14:10:35
Izvor: Culturenet.hr
Autor: Kritikaz.com
Glečer / zekaem.hr

Projekt 'Glečer' eksperimentira medijima plesa, glazbe i izvedbe u dijeljenom prostor-vremenu, a medij u kojem se manifestira naziva Novim izvedbenim medijem – medijem Pokretozvuka.

Silvia Marchig, jedna od autorica i izvođačica predstave, objašnjava kako „ogoljivanjem medija izvedbe, odmičući se od koreografske težnje za estetskom organizacijom pokreta, odnosno kompozicijom zvuka, pokret i zvuk nastaju kao materijalizirajuće produljenje osjeta, iz potrebe tijela da odgovori na bivanje u ovom svijetu prepoznajući pokret i zvuk koji već postoje prije negoli ga postanemo svjesni“.

'Glečer' govori o tijelu koje se giba i glasa intuitivno, impresionirano svojom nutrinom i pokretom drugih tijela, prostorom u kojem se nalazi i prostorom mašte kroz koji ponire. Na taj način afirmira kazalište kao prostor u kojem se materijalizira dijeljeni prostor između gledatelja i izvođača, autentičan i emotivan.

Autorski i izvođački tim predstave čine afirmirane plesačice Silvia Marchig i Sonja Pregrad, mladi hrvatski plesač s internacionalnom karijerom, Pavle Heidler, te glazbenica Ana Horvat. Svjetlosnu instalaciju unutar koje se izvedba događa potpisuje Saša Fistrić.