"S RAZLOGOM" U KNAPU
Junačić Veljko kreće u lov na mala srca
U subotu, 5. studenog u 20 sati u kazalištu KNAP održat će se zagrebačka premijera predstave 'S razlogom' nastale u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo - Loft
Objavljeno: 11.3.2016 5:09:39 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"S razlogom" / Mario Jakšić i Milivoj Kuhar

Predstava "S razlogom" nastala je kao autorski projekt redateljice i lutkarice Morane Dolenc i glumaca Petra Atanasoskog, Marija Jakšića  i Brune Kontreca. Ova dramsko-lutkarska predstava govori o životu u kojem se sve događa s razlogom. Autorska ekipa odlučila je provjeriti je li to zaista tako i krenuli su na put, put života...

"Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i ”zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ”glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se - život.

Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo ja i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom", stoji u najavi predstave.

Autorice glazbe su Meri Jaman i Anita Valo (Meritas), crteže je napravio Ivan Tomasović, a lutku zeca Jasmina Kosanović. Krivac za scenografiju je Bruno Kontrec, a za izradu scenografije Davor Tkalec. Kostime je osmislila Dunja Vuković. Dizajner rasvjete je Neven Taradi. Premijera predstave održana je u Centru za kulturu Čakovec 18. rujna 2016.