MALA SCENA, NEDJELJA, 25. RUJNA
Coprnica Dragica kreće u osvajanje Zagreba
U nedjelju, 25. rujna u 11 sati u Maloj sceni održat će se hrvatska premijera predstave 'Coprnica Dragica - Priča o Zagrebu nekad', nastale u koprodukciji Teatra Puna kuća i Lutkovnog gledališča Maribor
Objavljeno: 24.9.2016. 2:50:41
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Coprnica Dragica" / lg-mb.si

Predstava "Coprnica Dragica - Priča o Zagrebu nekad" nastala je po motivima slikovnice Marijane Jelić, a tekst su napisale Metka Damjan, Aja Kobe i Svetlana Patafta. Režiju potpisuje Svetlana Patafta, likovno oblikovanje predstave Marijana Jelić, a igra Aja Kobe.

Priča o jednom danu na tržnici na zagrebačkom Gradecu u 14. stoljeću, kad je svaka travarica i vidarica, zbog nečije zlobe i neznanja mogla biti proglašena coprnicom (vješticom), osuđena i spaljena (tek je carica Marija Terezija ukinula „progone vještica“), priča je o životu u srednjovjekovnom gradu, ali i o ljekovitom bilju, o ljubavi nasuprot zlobi i nerazumijevnja, te  o prevladavanju razuma nad glupošću (tako zapanjujuće i u današnje vrijeme!).

Slovenska premijera predstave održana je 25. kolovoza u Mariboru u sklopu festivala Poletni lutkovni pristan, gdje je osvojila nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu, a među prvima ju je, uz mariborsku djecu, pogledala i naša Olga Vujović, čiju kritiku pročitajte ovdje.