GKL RIJEKA: "PRIČOPREDSTAVA: MALA SIRENA"
Poco Loco groznica širi se na Rijeku
Posljednja ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka, 'Pričopredstava: Mala sirena', održat će se 27. svibnja 2016. u 18:00 sati
Objavljeno: 26.5.2016. 14:34:26
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Pričopredstava: Mala sirena" / gkl-rijeka.hr

Projektom "Pričopredstava: Mala sirena" GKL Rijeka inaugurira formu pripovjednog kazališta (storytelling theatre), kao uvod u repertoarni ciklus Pričopredstava. Naziv ciklusa osmislila je jedna mala gledateljica GKL Rijeka nakon odgledane jedne izvedbe pripovjednog kazališta.

Povodom premijere održana je i konferencija za medije gdje su se predstavili autori i suradnici iz Teatra Poco Loco iz Zagreba s kojima je predstava stvorena u koprodukciji te riječka glumačka i izvođačka ekipa. Režiju potpisuje Renata Carola Gatica koja je sa svojim Poco Loco Teatrom "brendirala" pripovjedno kazalište u Hrvatskoj. Autorice dramatizacije su Dunja Fajdić i Maja Katić, skladateljice Ivana Đula i Zrinka Kušević, a autorica ilustracija riječanka Nisa Hrvatin. U predstavi sudjeluju glumci GKL Rijeka Petra Šarac, Andrea Špindel, Goran Zelić i David Petrović, dok će se na raznim zanimljivim instrumentima publici po prvi put na riječkoj kazališnoj sceni predstaviti glazbenik Ivan Valušek, inače akademski kipar.

Jedna od najpoetičnijih, najljepših i svakako najpopularnijih Andersenovih bajki jest ona o Maloj sireni. U njoj se na originalan način isprepliću djeci uvijek intrigantan tajnoviti svijet morskih dubina sa svim svojim čarima, s temom neodoljive snage ljubavi koja sve pokreće. Mala sirena donosi nam mnogo kreativnih izazova, ali i uzbudljivih noviteta koji će publici pružiti uvid u svijet pripovjednog kazališta kojeg sačinjava spoj pripovjednog, izvedbenog i glazbenog te glumačkog s animacijskim elementima. Publika će također i sudjelovati u interaktivnoj izvedbi koja djeci pomažu razvijati  maštu, kreativnost, vokabular i  osobnost dok će roditelje naučiti kako na zanimljiv način pričati priče.

Predstava je namijenjena uzrastu 3+, a cijena ulaznice je popularnih 15 kuna.

Izvedbe: premijera 27.5. u 18:00
reprize: 28.5. u 11:00, 18:00 i 19:00, 2.6. u 19:00, 3.6. u 19:00, 4.6. u 11:00, 18:00 i 19:00