ZAVRŠILI 26. MARULIĆEVI DANI
'Kabaret tamne zvijezde' i 'Kašeta brokava' na tronu
Najbolja predstava 26. Marulićevih dana po ocjenama žirija je 'Kabaret tamne zvijezde' Zlatka Burića u režiji grupe autora 'Kabareta tamne zvijezde', dok je Marula za suvremeni tekst dobio Elvis Bošnjak za dramu 'Kašeta brokava (ili Mali Lear iz Velog Varoša)'
Objavljeno: 28.4.2016. 12:24:39
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Mia Biondić u predstavi "Kabaret tamne zvijezde" / Promo / hnk-split.hr

26. Marulićevi dani održani su u Splitu od 21. do 28. travnja u organizaciji HNK-a Split. Ovogodišnji žiri u sastavu Viktoria Franić Tomić, teatrologinja, Belmondo Miliša, glumac i prevoditelj, Mislav Brumec, dramski pisac, Davor Mojaš, novinar i redatelj te Katja Pegan, redateljica, donio je sljedeću odluku:

Marul za suvremeni dramski tekst - "Kašeta brokava (ili Mali Lear iz Veloga Varoša)" Elvisa Bošnjaka u režiji Nenni Delmestre i izvedbi glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu;

Marul za dramaturgiju predstave - Jasna Žmak i Goran Ferčec za predstavu "Mi smo kraljevi a ne ljudi" u režiji Matije Ferlina i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Kunstenfestivaldesarts, Bruxelles.

Marul za predstavu u cjelini - "Kabaret tamne zvijezde" Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta tamne zvijezde.

Marul za režiju - Nenni Delmestre za režiju predstave "Kašeta brokava" Elvisa Bošnjaka, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Nagrade Marul za glumačka ostvarenja - Mia Biondić za ulogu u predstavi "Kabaret tamne zvijezde" Zlatka Burića u režiji grupe autora Kabareta tamne zvijezde i Goran Marković za ulogu Tome u predstavi Kašeta brokava Elvisa Bošnjaka i režiji Nenni Delmestre.

Marul za umjetničko ostvarenje - Umjetnička organizacija Četveroruka i Plesni centar Puls za autentično promišljanje ambijentalnog teatra  u izvedbi projekta "Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE."

Nagradu žirija dnevnog lista Slobodna Dalmacija, u sastavu čitatelja Željko Fržop, Marin Popović, Maja Proso, Boška Krstulović  i Miranda Vidović, dobila je Urša Raukar za ulogu u autorskom projektu Od terora. Od borbe. Od boli. RASPLITANJE. O ovoj je nagradi odlučio žiri čitatelja u sastavu:.

Najvišu prosječnu ocjenu publike, 4,54, dobila je predstava "Sveto S." u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.