18.-24. 2., ČAKOVEC I ZAGREB
Premijera predstave ludo dobrog trija Exit - Pinklec - Poco Loco
Od 18. do 24. veljače u Čakovcu i Zagrebu održat će se premijerne izvedbe predstave "Pola-pola", nastale u koprodukciji Teatra Exit, Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec i pod redateljskom rukom Renate Carole Gatice
Objavljeno: 18.2.2016. 4:33:26
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Pola-pola / Teatar Exit

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija, njen prijatelj iz razreda, to je iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove kad čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se.

Predstava "Pola-pola", autorice Milene Bogavac progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne osobe. Uz sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja.

"Pola-pola"  nastaje kao koprodukcija tri posve drugačija kazališta: Kazališne družine Pinklec, Teatra EXIT i Teatra Poco Loco, i zato slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti, ali i nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk-glazbu vrišti: "ljubav!" Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

"Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava. No ovo je predstava i za roditelje te za mlade i djecu... jer svatko od nas ipak ima nekoga tko ga voli - bez obzira na sve. Roditelji, baka, djed ili barem jedan prijatelj koji će sjediti s tobom u kućici u parku i dati ti svoju šmrkavu papirnatu maramicu", stoji u najavi predstave.

Režiju potpisuje Renata Carola Gatica, a u dvije postave igraju: Dunja Fajdić, Mario Jakšić, Maja Katić i Igor Baksa te Karolina Horvat, Bruno Kontrec, Zrinka Kušević i Davor Dokleja.

Premijerne izvedbe kreću 18. veljače u Čakovcu, potom 20. i 23. veljače u Zagrebu te 24. veljače ponovo u Čakovcu


Proba predstave "Pola-pola"