"MIRIS LOVINE", U VIDRI
24.10.2015. 6:41:23h
Kad davež od muža završi u hladnjači
U nedjelju, 25. listopada u 20 sati u Vidri će biti održana premijera predstave "Miris lovi-ne", u režiji Franke Perković i produkciji Kazališta Moruzgva
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Miris lovine / Pavle Kocanjer, Izvan fokusa

Komedija "Miris lovine" počinje pripremom večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf te se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propast. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek.

Komad američke suvremene autorice Michele Lowe blizak je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje ženski likovi i položaj žena.

Režiju potpisuje Franka Perković, a glume Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci. Za hrvatski prijevod zaslužna je Mirna Herman Baletić, scenografkinja je Irena Kraljić, kostimograf Robert Sever, glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković.  

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved