TEATAR &TD: „SVE ČETIRI ZA JEDNO. NA RUBU DODIRA I KOSE“
17.12.2018. 8:26:18h
Autorski projekt Ane Kreitmeyer
Kako misliti ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Odgovor se nazire u samoj predstavi
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
"Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa" / promo

Plesna umjetnica Ana Kreitmeyer poznata je po svojim propitivanjima koreografskog i tjelesnog, što se očituje i u najnovijem projektu nastalom u suradnji s Festivalom „Perforacije“ u Teatru ITD (13. / 14.12.2018.) pod naslovom „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“.

Uz Kreitmeyer, na pozornici Velike dvorane (okruženi publikom), nastupaju plesačice Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić odjevene u koloristički skladne majice i hlače u prostoru kojim dominira drvena ružičasta konstrukcija nastala ispreplitanjem drvenih uskih dasaka (Igor Pauška). Njihovi plesni pokreti između suparništva i suradnje, od nasilnih „naskoka“ do „tolerantnih“ dodira, uglavnom se odvijaju u tišini uz povremene glazbene poticaje (Hrvoslava Brkušić).

Možda je za kraj najbolje navesti riječi zapisane u pratećem programu: „…kako misliti ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?“. Odgovor se nazire u samoj predstavi.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved