PLESNI CENTAR PLUS, "BEZDAN", 1. PROSINCA, CM RIBNJAK
30.11.2018. 1:32:40h
S Donadinijem do Bezdana
U subotu, 1. prosinca, u Centru mladih Ribnjak održat će se premijera predstave 'Bezdan' Plesnog centra Plus
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Bezdan" / promo

"Bezdan" je autorski projekt  Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića. Riječ je o dramsko-plesnom projektu ostvarenom prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija, jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

Riječima suautorice Tatjane Rupcich, „izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom  iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana“.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

Predstava će premijerno biti izvedena 1. prosinca s početkom u 20h u Centru mladih Ribnjak, a reprizna izvedba bit će 2. prosinca u 20h.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved