TEATAR &TD, 9 I 10. LIPNJA
8.6.2016. 0:27:38h
Svježa, mlada i sasvim besplatna 'Staklena menažerija' u &TD-u
U četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja, na velikoj sceni Teatra &TD održat će se izvedbe predstave "Staklena menažerija" Tennessee Williamsa u režiji studentice 3. BA godine Arije Rizvić
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Staklena menažerija" / Teatar &TD

"Staklena menažerija" jedan je od najpoznatijih tekstova američke dramaturgije 20. stoljeća te je doživio nebrojena kazališna i filmska postavljanja diljem svijeta.

"Drhtava će srca, u tim osvijetljenim danima sporosti i ropstvu misli, šetati kroz vrijeme. Čitavi će prostori nastati u prasku sentimenta, u prostranstvima jedne glave, a iz hiperbola i varljivosti pamćenja izranjat će likovi. Tom će pokušati u kretanju naći ono što je izgubljeno u prostoru - jer vrijeme je najveća udaljenost između dva mjesta."

Uz riječi dramaturginje uronite u svijet sjećanja čijom se izvedbenošću bavi Arija Rizvić u svom završnom režijskom ispitu.

Likove Toma, Amande, Laure i Jima utjelovili su mladi glumci Romano Nikolić, Nataša Kopeč, Tina Orlandini i Borna Galinović. Scenografiju potpisuju Pietro Boban i Antonia Dajak, a dramaturginja i kostimografkinja je Tea Matanović. Masku i frizuru rade Laura Buljan i Evelina Cikron, fotografkinja ispita je Santana Picco, a produkciju rade studentice Dalia Alić, Martina Roginić i Iris Tomić.

Izvedbe će se održati u četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja na velikoj sceni Teatra &TD u 20h. Generalna proba je također otvorena i održat će se 8. lipnja u 20h, a ulaz na sve tri izvedbe je besplatan.


"Staklena menažerija" (1987.), red. Paul Newman, scena iz filma

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved