OD 14. SVIBNJA
11.5.2016. 6:03:00h
Neodoljivi zloćko i dobrica Grga Čvarak osvaja Scenu Gorica
U subotu 14. svibnja u 18 sati u dvorani Gorica održat će se premijera predstave 'Grga Čvarak' autora Ratka Zvrka, u režiji i dramatizaciji Ivane Čoh Šverko i izvedbi Ane Vilenice, Matea Videka i Tomislava Krstanovića
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Grga Čvarak" / Scena Gorica

"Grga Čvarak" temeljno je djelo hrvatske dječje poezije i nezaobilazan lektirni naslov. Od nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost.

Redateljica Ivana Čoh Šverko i glumci Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović u predstavi pokušavaju dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, po mogućnosti, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda.

Ovom predstavom Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Na predstavi su surađivali Tomislav Torjanac, Marta Crnobrnja, Iva šimunović, Dinko Appelt i mnogi drugi. Premijerna izvedba održat će se u subotu, 14. svibnja u dvorani Gorica, a prva repriza slijedi već u nedjelju, 11. svibnja u 17 sati.

Na dan premijere u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica otvorit će se izložba ilustracija “Grga Čvarak” likovnog umjetnika Tomislava Torjanca. 

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2020, All rights reserved