KAZALIŠTE KNAP, 10. DO 29. TRAVNJA
Kreće alternativna poslastica Art Knap
Od 10. do 29. travnja u Kazalištu Knap održat će se Art Knap sa serijom izvedbi gostujućih umjetnika i kazališnih trupa s nezavisne scene
Objavljeno: 10.4.2024. 14:30:21
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"TOGETHER WE ARE²" / Kazalište Knap

 

Ciklus započinje u srijedu, 10. travnja, predstavom Sonje Pregrad Objekt ples. Ova izvedba, poput glazbenog albuma, istražuje prostor tijela, materijalnosti i izvedbe, istražujući njihov odnos unutar medija plesa i drugih izvedbenih žanrova poput drag performansa, spoken-word izvedbe i vizualne umjetnosti.

Nakon toga, u petak, 12. travnja održat će se premijera predstave TOGETHER WE ARE² u kojoj se kroz suradnju plesačica i koreografkinja Koraljke Begović i Nastasje Štefanić Kralj s dizajnerom svjetla i zvuka Bojanom Gagićem, stvara intrigantan svijet koji oscilira između bliskosti i odsutnosti.

U utorak, 16. travnja ciklus se nastavlja premijerom predstave Nismo bile ovdje Ivane Bojanić i Viktorije Bubalo. Ova izvedba, inspirirana naslovom pjesme Tamare Obrovac, istražuje zamisao proizvodnje prisutnosti i tijela koja bivaju na više mjesta istovremeno, propitujući granice percepcije i postojanja.

Nakon toga, u srijedu, 24. travnja stiže neobični kabaret Sretno! Adriane Josipović, Nikoline Majdak i Damira Bartola Indoša. Ovo autorsko istraživanje temelje se na životu labinske učiteljice i aktivistice Giuseppine Martinuzzi, povezujući ga s američkom zvijezdom Josephine Baker, te gradeći poveznice između njihovih života i borbi za „lijepe ideale“.

Ciklus završava u ponedjeljak, 29. travnja urnebesnom komedijom Izuzetno dramatična drama Kazališne družine Susreti iz Osijeka. Ova cjelovečernja predstava, na temelju dramskog rukopisa mladog dramaturga Mateja Sudarića, donosi svjež pristup sukobima i svakodnevnim situacijama.

Ulaz na većinu predstava je slobodan, a rezervacija mjesta je obavezna putem e-pošte na knap@knap.hr.