VODITELJI RUŽIĆ, SLUNJSKI, TRETINJAK I VIDOVIĆ, SVE ZA NULA KUNA
Kreću prijave za najbolje online radionice kazališne kritike ovog ljeta
Prijavite se na besplatne radionice kazališne kritike u sklopu ciklusa „Homo theatralis: transformacije“ HDKKT-a. Radionice će voditi kritičari i teatrolozi Igor Ružić, Ivana Slunjski, Igor Tretinjak i Anđela Vidović, a održat će se online između 4. i 15. srpnja
Objavljeno: 6.28.2023 5:16:25 PM
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Radionica kritike / HDKKT

 

U radioničkome dijelu ciklusa Homo theatralis: transformacije u organizaciji Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa fokus je na promjenama potaknutim suvremenim načinom življenja i utjecajem digitalnih medija, na činjenici da sve manje ljudi posjećuje kazališta, da se sve manje čita, da prostora za kritiku u konzervativnim medijima gotovo nema i drugo.

Radionice u domeni dramskoga kazališta, postdramskog kazališta, suvremenoga plesa te lutkarskog kazališta i kazališta za djecu zamišljene su kao neka vrsta laboratorija, a razmatrat će se i prakticirati potencijalni alati kojima bi kritika mogla pravodobno reagirati na pomake izvedbenih umjetnosti prema procesnosti, razmjeni, dijeljenju praksi, kao i digitalnoj izvedbenosti. Zanimaju nas novi formati, pisani, audio i video prilozi, prilozi za društvene mreže, kojima bi se recepcija izvedbenih umjetnosti mogla približiti ponajprije mlađoj (tehnološkoj) populaciji.

Radionice će voditi kritičari i teatrolozi Igor Ružić, Ivana Slunjski, Igor Tretinjak i Anđela Vidović, a održavat će se putem Zooma od 4. do 15. srpnja 2023. u popodnevnim satima.

Svaka od četiriju radionica trajat će dva do tri dana, a konačni termini ovise o dogovoru grupe ili grupa. Može se sudjelovati u jednoj ili više radionica. Poželjno je da polaznici imaju iskustva u pisanju i/ili kritičkoj analizi predstava.

Prijaviti se možete  na mail hdkkt.critics@gmail.com i ovdje

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave