IMPROVGRUPA.002, „KOME ZVONO ZVONI“, 19. SVIBNJA, 20 SATI
Samo u Knapu - ludi, luđi, najluđi improvizacijski šou na ovim i onim prostorima
U petak, 19. svibnja u 20 sati zagrebački KNAP smijehom i improvizacijom ispunit će Improvgrupa.002 sa svojim improvizacijskim šouom 'Kome zvono zvoni'
Objavljeno: 16.5.2023. 19:21:27
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Kome zvono zvoni" / Improvgrupa.002, plakat

 

Prva hrvatska improvizacijska trupa Improvgrupa.002 kraj tjedna završava svojim prvim gostovanjem u Zagrebu. Dobro raspoloženje ispunit će Centar kulture na Peščenici – KNAP, u petak 19. svibnja kada je vrijeme za improvizacijski show Kome zvono zvoni. Riječ je o kolažu improvizacijskih skečeva u trajanju od 90 - 120 minuta.

Osmišljen kao cjelovečernji događaj, show je podijeljen u dva dijela od po 6 skečeva (s jednom pauzom) u kojima sudjeluju razne kombinacije izvođača. Show je interaktivan, publika prati naputke voditelja, predlaže teme, situacije ili likove što onda glumci izvode na sceni u realnom vremenu. Svaki skeč tako je uvijek drugačiji, nepredvidiv i samim time i originalan, a sve što se izvodi na sceni smišljeno je u tom
trenutku, na licu mjesta.

Čakovečka improvizacijska grupa Improvgrupa.002 već je dobro poznata domaćoj publici. Rodna kuća Improvgrupe.002, čakovečki Prostor, smijehom se puni jednom mjesečno te se kraju bliži druga sezona showa. Improvizacija u izvođačkom smislu nije previše zastupljena u Hrvatskoj pa je Improvgrupa.002 i Kome zvono zvoni jedan od prvih takvih projekata.

Grupu čini osmero stalnih članova, čakovečkih kazalištaraca, što profesionalaca, što amatera, a oni su redom: Bruno Kontrec, idejni začetnik i voditelj, zatim Mario Jakšić, Alen Barbić, Marko Baksa, Silvio Štefanac, Dalibor Strišković, Aleksandar Filo i Kristina Štebih.

Nakon Čakovca, Rijeke i ostalih lokalnih gostovanja, vrijeme je za dobru zabavu i u Zagrebu, a zašto se publika voli vraćati na ovaj show, provjerite u KNAPU, 19. svibnja u 20 sati.