"PREKRETNICA", BEOGRAD I NOVI SAD, 20.-24.11. 2023.
Otvoren poziv za Svjetsku konferenciju kazališta za djecu i mlade
Otvoren je poziv za prijavu predstava i prijedloga radova za profesionalni program razmjene za sudjelovanje u programu Svjetske konferencije kazališta za djecu i mlade PREKRETNICA koji će se održati od 20. do 24. studenog 2023. u Beogradu i Novom Sadu
Objavljeno: 12.23.2022 10:24:39 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
"Prekretnica" / Assitej Srbije

 

Otvoren je poziv za prijavu predstava i prijedloga radova za profesionalni program razmjene različitih formata (radionica, predavanja, panel diskusija, prezentacija) za sudjelovanje u programu Svjetske konferencije kazališta za djecu i mlade (Assitej Artistic Gathering) pod nazivom PREKRETNICA / TURNING POINT, koja će se održati u Beogradu i Novom Sadu od 20. do 24.studenog 2023.godine, a čiji je domaćin ASSITEJ Srbije u saradnji sa ASSITEJ International.

Assitejeva svjetska konferencija jedinstven je događaj, najvažniji u godini na polju kazališta za djecu i mlade, koji omogućava međunarodnu profesionalnu razmjenu u području kazališta za mladu publiku.

Po pitanju produkcija iz područja izvođačkih umjetnosti, poziv je namijenjen predstavama / družinama / kazalištima iz Jugoistočne Europe, kao i nekih zemalja centralne Evrope. Predstave mogu prijaviti samo kazališta i/ili umjetnici koji dolaze iz ovih zemalja.

U pogledu programa profesionalne razmjene u sklopu Svjetske konferencije, on podrazumijeva radionice, seminare, predavanja, okrugle stolove, sastanke, umrežavanja, projekcije filmova, izložbe, društvene događaje i druge formate vezane za izvođačke umjetnosti za mladu publiku (predavanja mogu biti predstavljena ‘On The Ground’, ‘Online’ , ili u ‘Hibridnom formatu’, odnosno na oba prethodno spomenuta načina).

Prijave su otvorene do 14. veljače 2023. godine.

Odluke o prijavama će biti donijete najkasnije 3. travnja 2023. godine.

KAKO SE PRIJAVITI?

Provjerite detalje na stranici ASSITEJ International:

Open Call – ASSITEJ Artistic Gathering 2023

Za informacija na stranicama Assitej Srbije i ASSITEJ International.

https://www.facebook.com/ASSITEJSrbija

https://www.facebook.com/ASSITEJ.International

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave