ROK PRIJAVE: 11.11.2022.
Pogon poziva umjetnike na važnu i zanimljivu suradnju s Portugalcima
Pogon je otvorio poziv za umjetnike u okviru mreže Southern Coalition (Južna koalicija). Poziv je otvoren umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave izvedbenim umjetnostima (ples, kazalište, novi cirkus, hibridne i transdisciplinarne forme, performans u urbanim sredinama/prirodi) i trenutno žive i rade u Hrvatskoj
Objavljeno: 10.21.2022 11:05:28 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Stronger Peripheries / pogon.hr

 

Mreža Southern Coalition okuplja 14 partnera iz 10 europskih država, a kroz projekt Stronger Peripheries provodi aktivnosti suradničkih strategija u umjetničkom stvaralaštvu, takozvanih tandema. Tandemi umjetnicima pružaju priliku za produkciju umjetničkog djela kroz međunarodnu mobilnost i suradnju, neometani istraživački i kreativni rad, kao i postprodukciju rada u partnerskim zemljama.

Ovaj poziv otvoren je umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave izvedbenim umjetnostima (ples, kazalište, suvremeni cirkus, hibridne i transdisciplinarne forme, performans u urbanim sredinama/prirodi) i trenutno žive i rade u Hrvatskoj. Pozivom se umjetnicima i kolektivima otvara mogućnost da u 2024. produciraju rad na temu Work and Happiness kroz umjetničko-istraživački proces tandema. Tandem se odvija u koprodukciji između Pogona i portugalskih producenata, mreže Artemrede te njezine članice, grada Santarém.

Stvaralački proces odvija se u nekoliko etapa kroz 2024., a podrazumijeva istraživačku i kreativnu rezidenciju u Hrvatskoj i Portugalu između listopada 2023. i travnja 2024. te premijeru, reprizne izvedbe i turneju (prema dogovoru). Budžet za kompletan proces, koji uključuje međunarodnu mobilnost i troškove umjetničke produkcije, iznosi 37 250 eura bruto.

ROK ZA PRIJAVU: 11.11.2022.

SAZNAJTE VIŠE O POZIVU I PRIJAVITE SE!

Pogon moli sve zainteresirane da detaljno i temeljito prouče Uvjete poziva prije no što se prijave na natječaj. Za sva dodatna pitanja javite se na e-mail adresi pogon@strongerperipheries.eu.

Aplikacije, portfolio i dodatni materijali prilažu se i ispunjavaju na engleskom jeziku. Prihvaća se samo jedna prijava po pojednicu/kolektivu. Za prijavu na natječaj nije potrebna administrativna ili novčana naknada. Osoba koja ispunjava prijavu smatra se glavnom kontakt osobom. Sva polja u obrascu su obavezna za popunjavanje.

Projekt "Stronger Peripheries: A Southern Coalition" je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa, uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

SP Tandem7 WORK AND HAPPINESS 3 – PDF — 4.44 MB

Najnovije:
RIJEKA, 3. DO 11. STUDENOGA
Kritikazov vodič kroz 28. reviju lutkarskih kazališta
Od petka 3. 11. do subote 11. 11. u Rijeci će se održati 28. revija lutkarskih kazališta, a Kritikaz vam, kako je i red, donosi sve ili barem poneke tajne ovog divnog lutkarskog okupljanja
VRIJEME JE ZA PROMJENE
Dok Poco Loco pomiče brda, moj mališa sa školom ide u zastarjeli ZKL na ofucanu „Ježevu kućicu“
Dok pokolokice svoje vrijeme izvan scene provode organizirajući okrugle stolove i stručnjake, a na sceni razbijaju tabue, boreći se za svaku izvedbu i prodanu kartu, ZKL-ovci na finoj i sigurnoj plaći strše iznad paravana i ne pjevaju jer je to „politika kazališta“, a razredi učenika, ničim izazvani, stižu im u rijekama. U tom nerazmjeru kvalitete i kvantitete, grad preobilno financira ZKL, dok Poco Locu i ostalim nezavisnima baca zrnca. A profesori bez puno razmišljanja igraju na sigurno, da se ne bi zamjerili... roditeljima. A što s djecom?
ZA SVE IZMEĐU 11 I 14 GODINA
Uključite se u prvo regionalno istraživanje mlade kazališne publike
Ako ste stari između 11 i 14 godina, sudjelujte u prvom regionalnom istraživanju mlade kazališne publike u organizaciji platforme Od malih nog(u)
ČAKOVEC, 2. DO 6. LISTOPADA
Veliki Kritikazov vodič kroz 26. susret HC ASSITEJ
Od ponedjeljka 2. listopada do petka 6. listopada u Čakovcu će se održati 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, a prije no što spakirate pinklece i krenete put Čakovca, pažljivo proučite najbolji vodič kroz predstave