KVATRIĆ, 16. I 17. LISTOPADA
Samo na MaxArtFestu sve je predivno
Osmi MaxArtFest održat će se 16. i 17. listopada na Kvaternikovu trgu, gdje ćete, između ostaloga, moći pogledati video performanse na temu – "Sve je predivno", program pod nazivom Proročanstva MaxArtFesta, Performance Voyage 5 te finsku umjetnicu Saru Patharine
Objavljeno: 16.10.2015. 2:07:20
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
MaxArtFest / MaxArtFest

Centar za kulturu i informacije Maksimir organizira osmo izdanje MaxArtFesta koji će se održati 16. i 17. listopada na Kvaternikovu trgu. U sklopu ovogodišnjeg Festivala prikazat će se video performansi na temu – "Sve je predivno", publika će moći pogledati program pod nazivom Proročanstva MaxArtFesta, a festival ove godine ugošćuje i Performance Voyage 5. Riječ je o serijalu internacionalnih video performansa, koji je tijekom 2015. na svjetskoj turneji, a Zagreb je jedan od 15 gradova Europe, Amerike i Kanade u kojima se prikazuje ovaj izbor najboljih svjetskih video performansa. Projekcije će se održati u sklopu suradnje MaxArtFesta i finske galerije MUU pa će zagrebačka publika imati ekskluzivnu priliku vidjeti video performanse umjetnika iz devet zemalja – Finske, Njemačke, Švicarske, Haitija, Kanade, Irana, Nizozemske, Poljske i Italije. Posebna gošća festivala je Sara Patharine, finska umjetnica koja će izvesti live performans.

Uz projekcije međunarodnih umjetnika program ovogodišnjeg festivala činit će i komentari na sve dosadašnje kontroverzne projekte. Prikazat će se i video radovi projekta Cyber Faust – uvod, kao uvod u temu koja će nas zaokupiti dogodine, video iz anti opere Hamlet is not dead, a prisjetit ćemo se i Oltara iluzija te Dobrih vibracija za Vladu RH. MaxArtFest retrospektivom svojih dosadašnjih projekata pokazuje svima da je sve moguće, usprkos onima kojima nije sve predivno. Vidjet ćemo video projekcije legendarnih performansa najboljih hrvatskih umjetnika, a u kojima se čita poezija Jadranke Kosor, bježi iz hrvatske unazad, pjeva Padaj silo i nepravdo ispred banke, vježba gađenje vatrenim oružjem na terenu stadiona Maksimir, putuje zagrebačkim tramvajem u Europu, penje na krov hotela Dubrovnik, dočekuje Bruce Lee...

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod motom – sve je predivno, jer su organizatori s godinama shvatili da im je sve teže odolijevati direktnim i suptilnim napadima i pritiscima kojima su izloženi samo zato što svakom temom festivala predviđaju buduće društvene događaje.

U slučaju kiše program će se održati u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Ulaz je slobodan.