ZIMSKI DANCE INN, 29.11.-9.12., KNAP, LADO, ???
Ferlin, Pešut, Kejžar, Hrašćanec i Božić na jednom, dva, tri mjesta
Zimski Dance Inn održat će se u od 29. studenog do 9. prosinca u KNAP-u, prostoru LADO-a i na jednoj tajnoj lokaciji, a predstavit će niz projekata i premijera autora poput Matije Ferlina, Dine Pešuta, Saše Božića, Petre Hrašćanec i Mateja Kejžara
Objavljeno: 11.27.2018 12:13:07 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"VRatitiNekogaKući" / promo

Inovativni festival suvremenog plesa Festival Dance Inn, nakon jesenskog izdanja, vraća se na zagrebačku festivalsku scenu – održat će se od 29. studenog do 9. prosinca na tri lokacije u Zagrebu – i to Kazalištu KNAP na Peščenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te na jednoj tajnoj lokaciji, na kojoj će biti izveden tekst Dine Pešuta, nagrađen „Držićem“.

Kazalište KNAP, s kojim u suradnji nastaje Dance Inn Winter 2018, od 29. studenoga do 3. prosinca ugostit će izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića, umjetničkog direktora festivala – „Vratiti nekoga kući“, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – „House Bolero“, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića – „Pričamo bajke odraslima“, te hrvatsku premijeru predstave „Staging a play: Staklena menažerija“, Matije Ferlina.

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta „Boli kolo“, inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec.

Festival se zatvara 8. i 9. prosinca u 20 sati u Kolažu (Amruševa 11), izvedbama drame „Veliki hotel Bezdan: PupoljakDine Pešuta, koji je za navedenu dramu dobio nagradu „Marin Držić“.

Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 40 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu „Vratiti nekoga kući“, 29. studenog nisu u prodaji. Studenti Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ostvaruju besplatan ulaz na sve programe. Ulaznice za izvedbe u KNAP-u su u prodaji na blagajni KNAP-a, a za izvedbe u LADO-u ulaznice se kupuju prije izvedbe. Rezervacije na danceinn@mail.com