NOVA PREDSTAVA U GKL SPLIT
Majušni div Mraz - pravi spas za sve nas
U četvrtak, 3. prosinca premijerno će biti izvedena treća ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, „Bajka o divu Mrazu“, autora Hrvoja Seršića i Katarine Arbanas
Objavljeno: 2.12.2015. 13:24:39
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Bajka o divu Mrazu / gkl-split.hr

Bajka o divu Mrazu“ adaptacija je istoimenog igrokaza Zlatka Krilića koji je inspiraciju pronašao u slavenskim legendama u kojima su divovi bili zaduženi za čuvanje mira i poretka među svim živim bićima, ljudima i životinjama.

U ovoj bajci zločesti div Ledan jednog je dana poželio vladati cijelim svijetom. Hrabro mu se usprotivio, uz pomoć svojih prijatelja, najmanji i najmlađi od svih divova - div Mraz.

Krilićev igrokaz adaptirali su za scenu docent na osječkoj akademiji Hrvoje Seršić, kojemu je ovo ujedno prva profesionalna režija, te asistentica Katarina Arbanas, koja potpisuje dramaturgiju i scenski pokret. Treći dio osječkog trolista čini Ria Trdin, kreatorica lutaka i scene.

Glazbu potpisuje Petar Eldan, a lutke su oživjeli članovi ansambla splitskog GKL-a Sanja Vidan, Tvrtko Štajcer, Ivan Medić, Andrea Majica, Petra Kovačić i Lara Živolić.