PETAK NA PIF-U
Što spaja vuka i lavove, Tostoja i letenje?
Pretposljednji dan 48. PIF-a ujedno je i najbogatiji predstavama te spaja djecu i mladost, vuka i lavove, Tolstoja i letenje
Objavljeno: 17.9.2015. 13:35:32
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Kuma Smrt / pif.hr

PIF-ov petak počinje već u  10 sati s predstavom o prijateljstvu između djevojke Ane i mačka Ernesta, "To je Ernest", zamišljenom kao kolaž scena iz njihove svakodnevnice. Predstava lutkarskog kazališta iz Kranja na rasporedu je na Sceni Travno, a namijenjena je djeci starijoj od 2 godine.

Nakon Ernesta i Ane, u 13 sati u Dječje kazalište Dubrava stiže kazalište Zorin dom s predstavom "Peća i vuk". Jednoga dana na livadu nadomak seoceta dođe čovjek koji tvrdi da se zove Peća. Nitko mu ne vjeruje jer svi znaju da je davno na toj livadi malog Peću pojeo zločesti Vuk. Predstava je na rasporedu u 13 sati u Dječjem kazalištu Dubrava, a namijenjena je svima starijima od 3 godine.

U 17 sati na Sceni Travno slijede dvije predstave studenata Umjetničke akademije u Osijeku.  Riječ je o predstavama "O Tolstoju i lavovima i pustim otocima" i "Kuma Smrt", a možete ih pogledati sasvim besplatno.

Jednoj dugoklјunoj dugomislećoj rodi jednoga je dana pala na pamet malena misao, koja ju je od tog trenutka svakodnevno intrigirala. Bila je to misao o letenju. Predstava "Kako je izmišljeno letenje", kazališta iz Novog Sada, nastoji potaknuti dječju maštu koristeći gradivo iz geometrije. Na rasporedu je u petak, 18. rujna u 19 sati u ZKL-u, a namijenjena je svima starijima od 6 godina.