KOPRIVNICA, 14. DO 16. LISTOPADA
Kreće lov na drugo Jaje!
Od 14. do 16. listopada u Koprivnici se održava drugi po redu festival Jaje, koji će ugostiti tri domaće i jednu dansku lutkarsku predstavu
Objavljeno: 12.10.2016. 12:39:19
Izvor: kritikaz.com
Autor: Igor Tretinjak
"Shadow" / teatertt.dk

Čast da otvori drugi festival Jaje dobili su gosti iz Danske. Riječ je o Theatreu TT, koji će u 17 sati u Domu mladih izvesti predstavu "Shadow".  Slijede predstave "U potrazi za dijamantnom suzom", Gradskog kazališta Požega i "Nije me strah", Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku, koje su na rasporedu u subotu u 11 i 17 sati te "Juha od bundeve", Kazališta lutaka Zadar, koja u nedjelju u 11 sati zatvara festival. Festival je natjecateljskog karaktera te se dodjeljuje nagrada Jaje za predstavu u cjelini.

Predstava "Shadow", jednog od najstarijih danskih kazališta za djecu, Teatra TT, poigrava se odnosom čovjeka i njegove sjene. U ovom slučaju sjena se osamostaljuje i čini sve ono što čovjek želi činiti, no ne čini. Kako piše na stranicama kazališta, predstava je oblikovana kroz spoj visoke video tehnologije i animacije, a kako to izgleda čitajte na Kritikazu kroz nekoliko dana.

Što se tiče domaćih predstava, "U potrazi za dijamantnom suzom" brza je, zabavna i duhovita ginjolska predstava, kritiku predstave "Nije me strah" pročitajte ovdje, a o "Juhi od bundeve" više ćemo vam reći kad je pogledamo.  

Prije no što se uputimo u Koprivnicu, dodajmo kako je povod festivalu Svjetski dan jaja, glavni organizator tvornica za podloške za jaja Hartman iz Danske, a suorganizator koprivničko kazalište Oberon.

Prošlogodišnje Jaje ponijela je u Osijek "Deveta ovčica", a tko će se ojajiti ove godine, saznat ćemo u nedjelju. Ulaz na sve predstave je besplatan.