"U ZVIJEZDE" U GKL SPLIT
Otputujte u galaksiju uz luckastog astronauta i tandem Zec-Božić
U petak, 7. listopada u 19 sati u GKL Split će se održati premijera predstave 'U zvijezde', čiji koncept, režiju i koreografiju, u suradnji s glumcima, potpisuju Ksenija Zec i Saša Božić
Objavljeno: 6.10.2016. 5:25:04
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"U zvijezde" / facebook.com/Gradsko-Kazalište-Lutaka-Split

Predstava "U zvijezde" u formi imaginativnog scenskog predavanja poziva najmlađe na putovanje galaksijom, spajajući edukaciju i medij kazališta. U neobičnom ambijentu, kroz specifičan vizualno-zvučni doživljaj, stimulira se percepcija i mašta najmlađe publike.

Kroz predstavu će djeca, uz pomalo luckastog astronauta i njegove prijatelje, upoznati neke temeljne pojmove, kao što su sateliti, asteroidi, kometi i crne rupe, no i psa Lajku, prvu životinju u svemiru.

Sama predstava temeljena je na istraživanju kazališta objekta, koji su Saša Božić i Ksenija Zec započeli s predstavama "Tijelo" i "Glazbatorij", objema nagrađenima na festivalu Mali Marulić.

U predstavi igraju Petar Konkoj Cailliau, Petra Kovačić, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer i Justina Vojaković- Fingler.

Autorica scenografije i kostima je Zdravka Ivandija Kirigin, svjetlo potpisuje Lucijan Roki, a glazbu i izbor glazbe Damir Šimunović.

Prva repriza predstave je 15. listopada u 11:00 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.