„DOMAŠI“, GKL SPLIT, 1. VELJAČE
Kreće večernja scena s monodramom nagrađivane mlade glumice
U petak 1. veljače u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena premijera predstave 'Domaši', autorski projekt Ana Marije Veselčić
Objavljeno: 2.1.2019 3:14:23 AM
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Domaši" / gkl-split.hr

Predstava „Domaši“ nastala je kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Tekst, režiju i izvedbu potpisala je Ana Marija Veselčić, pod mentorstvom profesora Gorana Golovka.

Kroz vizuru nekoliko različitih likova, od djece do odraslih koji o njima skrbe, predstava „Domaši“ progovara o djeci koja svoje djetinjstvo ili jedan njegov dio provedu u domovima. Glumicu i autoricu ove predstave, Anu Mariju Veselčić, publika je već upoznala kroz niz zapaženih uloga u predstava splitskih kazališta, a osvojila je i nekoliko značajnih strukovnih priznanja i nagrada: nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu za predstavu „Zbunjoza“ kazališta Playdrama u koprodukciji s GKM Split; nagradu za najbolju epizodnu ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicama, za ulogu Biance u predstavi „Kroćenje goropadnice“ HNK Split; nagradu za najbolju glumicu festivala „Pozorište Zvezdarište“, za ulogu Tonke u predstavi „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“ Gradskog kazališta lutaka. Redatelj svih predstava je Ivan Plazibat.

Predstavom „DomašiGradsko kazalište lutaka Split otvara večernju scenu na kojoj će igrati predstave tematski vezane za odgoj i odrastanje djece, a namijenjene odrasloj publici. Osim u večernjem, predstave će igrati i u poslijepodnevnom terminu u 17 h, prilagođenom onima kojima teško pada večernji izlazak, naročito tijekom radnog tjedna. Njima predlažemo da dođu odmah „s posla u kazalište!“, pa do početka predstave nešto pregrizu i/ili popiju kavu s prijateljima (uz popust kod ugostitelja - partnera večernje scene), a zatim urone u magiju kazališta i pogledaju predstavu „Domaši“ koja traje 1 sat i 20 minuta.

Nakon premijere predstava će u veljači igrati u slijedećim terminima: subota, 2.2. u 19 sati, ponedjeljak, 4.2. u 19.30 sati, utorak, 5.2. u 19.30 sati, srijeda, 6.2. u 19.30 sati, četvrtak, 7.2. u 17 sati („S posla u kazalište“), subota, 9.2. u 19 sati.

Ulaznice po cijeni od 40,00 kn moguće je rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1 ili online putem sustava www.croatia-tickets.com