"PREKRETNICA", BEOGRAD I NOVI SAD, 20.-24.11. 2023.
Otvoren poziv za Svjetsku konferenciju kazališta za djecu i mlade
Otvoren je poziv za prijavu predstava i prijedloga radova za profesionalni program razmjene za sudjelovanje u programu Svjetske konferencije kazališta za djecu i mlade PREKRETNICA koji će se održati od 20. do 24. studenog 2023. u Beogradu i Novom Sadu
Objavljeno: 23.12.2022. 10:24:39
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
"Prekretnica" / Assitej Srbije

 

Otvoren je poziv za prijavu predstava i prijedloga radova za profesionalni program razmjene različitih formata (radionica, predavanja, panel diskusija, prezentacija) za sudjelovanje u programu Svjetske konferencije kazališta za djecu i mlade (Assitej Artistic Gathering) pod nazivom PREKRETNICA / TURNING POINT, koja će se održati u Beogradu i Novom Sadu od 20. do 24.studenog 2023.godine, a čiji je domaćin ASSITEJ Srbije u saradnji sa ASSITEJ International.

Assitejeva svjetska konferencija jedinstven je događaj, najvažniji u godini na polju kazališta za djecu i mlade, koji omogućava međunarodnu profesionalnu razmjenu u području kazališta za mladu publiku.

Po pitanju produkcija iz područja izvođačkih umjetnosti, poziv je namijenjen predstavama / družinama / kazalištima iz Jugoistočne Europe, kao i nekih zemalja centralne Evrope. Predstave mogu prijaviti samo kazališta i/ili umjetnici koji dolaze iz ovih zemalja.

U pogledu programa profesionalne razmjene u sklopu Svjetske konferencije, on podrazumijeva radionice, seminare, predavanja, okrugle stolove, sastanke, umrežavanja, projekcije filmova, izložbe, društvene događaje i druge formate vezane za izvođačke umjetnosti za mladu publiku (predavanja mogu biti predstavljena ‘On The Ground’, ‘Online’ , ili u ‘Hibridnom formatu’, odnosno na oba prethodno spomenuta načina).

Prijave su otvorene do 14. veljače 2023. godine.

Odluke o prijavama će biti donijete najkasnije 3. travnja 2023. godine.

KAKO SE PRIJAVITI?

Provjerite detalje na stranici ASSITEJ International:

Open Call – ASSITEJ Artistic Gathering 2023

Za informacija na stranicama Assitej Srbije i ASSITEJ International.

https://www.facebook.com/ASSITEJSrbija

https://www.facebook.com/ASSITEJ.International