"ALIE" U ZPC-U
15.1.2016. 9:55:18h
Pozlaćena Maša Kolar
Predstavom „Alie“, u režiji portugalskog koreografa Andrea Masquita i izvedbi Maše Kolar počela je plesna sezona u novoj godini u ZPC-u
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Alie / Jelena Janković

Predstave u Zagrebačkom plesnom centru zbog opravdanih su razloga komorne (neveliki  prostori) i malobrojnih izvedbi (zbog "navale" brojnih produkcija češće nego zbog nezainteresiranosti publike), pa je takva i  prva ovogodišnja predstava naslovljena "Alie".

Portugalski koreograf Andre Masquita osmislio je za plesačicu i koreografkinju Mašu Kolar solo  koji nam prikazuje  razne vizije… Odjevena u hlače i košulju zlatne boje, sjajeća lica i podignute kose obojene u zlaćani ton, Maša Kolar se rađa iz svjetlosne trake naizmjence se mijenjajući iz onoga koji stvara u ono što je stvoreno. Povremeno nas podsjeća na indijsko božanstvo, ponekad nas odvodi u daleke galaksije, ponekad nam je na dohvat ruke…

Budući da su me odavno podučili da su svi  važni za učinak koji ostavlja predstava, dodajmo plesačici i koreografu imena ostalih sudionike predstave "Alie": Višeslav Laboš oblikovao je zvuk, kostime Petra Dančević, a svjetlo su oblikovali Nuno Salshinha i Andre Mesquita.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved