"4 SUHA STOPALA" U ZPC-U
21.12.2015. 2:01:23h
Katastrofa kao pokretač nastajanja i(li) nestajanja
Predstava "4 suha stopala", izniknula iz dramskog teksta Ivane Sajko, premijerno će biti izvedena u Zagrebačkom plesnom centru u utorak 22. prosinca u 21.30 sati
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
4 suha stopala / Silvio Lončarić

Drama „4 suha stopala“, 2000. godine je osvojila nagradu Marin Držić za najbolje dramsko djelo. Riječ je o svojevrsnoj (post)apokaliptičnoj anti-drami građenoj ponajviše na principu beketovske dramaturgije. U njoj dva bezimena i bestjelesna lika ostaju zarobljena u iščekivanju katastrofe, i to u vremenu čija je dominantna karakteristika ubrzanje kojem se oni (pre)daju i koje posljedično služi kao bazna poluga za režiju, dramaturgiju i koreografiju.

U projektu koji prati nit vodilju estetike Ivane Sajko, „su-kob“ slika realnosti i slika sjećanja, u žarištu je ideja katastrofe kao posljedice lančanog procesa odlučivanja te funkcija mehanizma katastrofe u kontekstu plesa i izvedbenih umjetnosti. Katastrofa je motor-pokretač koji afirmira dijalog između nje-plesačice i nje-glumice, forma koja se uvijek iznova izjalovljuje, (ras)pada te feniksovski obnavlja. 

Za glazbenu se kulisu pobrinuo Willem Miličević, kostime je osmislila Tea Bašić, dok su maske povjerene Lauri Buljan. Produkciju potpisuje Ana Sikavica, a za cjelokupan koncept projekta i „režijske partiture“ zaslužan je kreativan duo - Paolo Tišljarić i Mila Pavičević, koja je oblikovala i koreografiju. „4 suha stopala“ glavnih protagonistica pripadaju Lani Hosni i Madi Peršić.  

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni Zagrebačkog plesnog centra sat vremena prije početka predstave.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved