"PRVI PUT KAD SAM TI VIDJELA LICE"
8.12.2015. 3:49:46h
Intimna rekonstrukcija života u &TD-u
U srijedu, 9. prosinca u dvorani SEK Teatra &TD održat će se premijera predstave "Prvi put kad sam ti vidjela lice", redateljice Olje Lozice
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Prvi put kad sam ti vidjela lice / Damir Žižić

Olja Lozica ovog je puta kao autorica zadala tek idejnu strukturu u kojoj jedna starija žena uz pomoć mlađeg muškarca rekonstruira svoj život. Sam tekst predstave oblikovala je iz glumačkih improvizacija Olivere Baljak i Gorana Guksića.

"S Oliverom Baljak izvrsno smo surađivali u Rijeci, na predstavi “Vincent”, a Goran Guksić sjajan je mladi glumac za kojeg smo znali da će se dobro uklopiti u proces. Važno je spomenuti da je tekst predstave zapravo njihovo autorsko djelo, materijal nastao u njihovim glumačkim improvizacijama, što pokazuje da su se odlično snašli u radu na ovoj predstavi", naglasila je redateljica u najavi predstave.

Dok Tamara (Olivera Baljak) pokušava otrgnuti zaboravu ključne trenutke sjećanja, trudi se u potpunosti ne izgubiti davno izblijedjeli odnos s čovjekom kojeg je voljela, i koji je volio nju. Suočena s posljedicama galopirajuće degenerativne bolesti, njena se prošlost sve bešavnije stapa sa sadašnjim trenutkom, tvoreći začudni amalgam života koji je prošao i onog koji nikad neće ni doći. Život umrlih je u pamćenju živih; je li to pamćenje prenosivo poput podataka na kompjuterskim diskovima, ili se nepovratno gubi u prijenosu?

"Predstavom u &TD-u htjeli smo promijeniti smjer te se odmaknuti od već iskušanih formi, napraviti nešto intimnije, više usmjereno ka temeljnim ljudskim odnosima. 'Prvi put kad sam ti vidjela lice' zbilja je komoran projekt - dva glumca, Mario Leko kao scenograf i kostimograf, Matko Botić kao dramaturg. Lijepo je za promjenu raditi u manjoj grupi, gdje se pažnja može posvetiti svakom detalju", zaključila je Lozica.

Predstava "Prvi put kad sam ti vidjela lice" premijerno će biti izvedena u srijedu, 9. prosinca u 20 sati, a reprizne izvedbe na rasporedu su 10.,11. i 12. prosinca u &TD-u u 20 sati.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved