"MALO MORGEN" U KNAPU
4.12.2015. 3:28:22h
Kako preživjeti u svijetu laži i lažnjaka?
U četvrtak 3. prosinca kazalištu KNAP premijerno je izvedena predstava Nine Škrabe, "Malo Morgen", u režiji Georgija Para
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Malo morgen / KNAP

U svom najnovijem komadu hrvatski komediograf Nino Škrabe inspiraciju je pronašao u Gogoljevoj drami "Kartaši", prema čijem je predlošku nastalo nekoliko filmskih i kazališnih adaptacija te istoimena opera.

Predstava nam daje upute kako (pre)živjeti u ovom fejk svijetu u kojem sve vrvi prevarantima, lažovima, lopovima i beskičmenjacima. Radnja je smještena u Opatiju za jedan grandiozni kockarski stol u luksuznom hotelu, gdje će sraz petero vještih i osebujnih profi-kartaša rezultirati komedijom prepunom zapleta i neočekivanih obrata. Kako to već ide u komedijama i svakodnevici, pokazat će se da  nitko nije onakav kakvim se predstavlja i ništa nije onakvo kakvim se čini.

Glavna je ženska uloga povjerena Nancy Abdel Sakhi, egzotičnoj glumici afričkog podrijetla koju smo mogli gledati filmu "Nafaka" Jasmina Durakovića, predstavi "Sumnja" kazališta Planet art Marka Torjanca  i Krležinim "Legendama" na Gvozdu. Uz nju na sceni će se naći Tomislav Martić, Žarko Potočnjak, Mladen Vasary i Željko Duvnjak koji u borbi protiv lažnih diploma, lažnih obećanja, lažnih grudi, lažnih anketa, iako se laćaju kockarskog alata, nisu negativci. Malo morgen.   

Sljedeće izvedbe na daskama KNAP-a na rasporedu su 5. i 18. prosinca.


Hit Ive Robića poslužio je autorskoj ekipi kao inspiracija za predstavu 

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved