NOVA PREDSTAVA U GKL SPLIT
2.12.2015. 13:24:39h
Majušni div Mraz - pravi spas za sve nas
U četvrtak, 3. prosinca premijerno će biti izvedena treća ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, „Bajka o divu Mrazu“, autora Hrvoja Seršića i Katarine Arbanas
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Bajka o divu Mrazu / gkl-split.hr

Bajka o divu Mrazu“ adaptacija je istoimenog igrokaza Zlatka Krilića koji je inspiraciju pronašao u slavenskim legendama u kojima su divovi bili zaduženi za čuvanje mira i poretka među svim živim bićima, ljudima i životinjama.

U ovoj bajci zločesti div Ledan jednog je dana poželio vladati cijelim svijetom. Hrabro mu se usprotivio, uz pomoć svojih prijatelja, najmanji i najmlađi od svih divova - div Mraz.

Krilićev igrokaz adaptirali su za scenu docent na osječkoj akademiji Hrvoje Seršić, kojemu je ovo ujedno prva profesionalna režija, te asistentica Katarina Arbanas, koja potpisuje dramaturgiju i scenski pokret. Treći dio osječkog trolista čini Ria Trdin, kreatorica lutaka i scene.

Glazbu potpisuje Petar Eldan, a lutke su oživjeli članovi ansambla splitskog GKL-a Sanja Vidan, Tvrtko Štajcer, Ivan Medić, Andrea Majica, Petra Kovačić i Lara Živolić.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved