21. STUDENOG
Svi bit(n)i ili ne bit(n)i sedme Noći kazališta
U sklopu sedme Noći kazališta, koja će se održati 21. studenog, sudjelovat će 85 institucija u 42 mjesta diljem Hrvatske sa125 predstava i 80-tak popratnih programa
Objavljeno: 18.11.2015. 1:43:49
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Dnevnik jednog luđaka / Scena Ribnjak

Prije nego što se okrenemo programu, recimo kako (i) ove godine brojna kazališta ne nude besplatne predstave, već samo jeftinije ulaznice. Dok nam je to u neku ruku razumljivo kod privatnih kazališta, mišljenja smo da su gradska kazališta mogla izdvojiti jednu besplatnu predstavu za svoje građane, iz čijih su džepova ionako financirana.

A sad se okrenimo ponudi. Cijeli program po gradovima možete pogledati ovdje, a mi vam u nastavku donosimo neke zanimljivosti.  

Ovogodišnju Noć kazališta uveličat će tri premijerne izvedbe u HNK Zagreb (nudi besplatna mjesta na balkonu), HNK Varaždin te u RI-teatru iz Rijeke te pretpremijera predstave "Doviđenja, djeco", u produkciji Eurokaza.

Najduži program ove godine ima Scena Ribnjak u Zagrebu. Počinju s programom prvi, u ponoć i minutu, igraju šest predstava uz veliki popratni program te završavaju s programom iza ponoći 22. studenog. U bogatom programu istaknuli bismo "Dnevnik jednog luđaka", koji će biti izveden dvaput.

Bogat i besplatan program nudi i domaćin, Dječje kazalište Dubrava, kao i Dječje kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, dok Scena Gorica u Velikoj Gorici ima na programu odličnu predstavu "Neispričana bajka".


Scena Gorica: "Neispričana bajka"

Po prvi puta u Noći kazališta sudjeluje Zagorje. U Festivalskoj dvorani u Krapini biti će pretpremijera predstave Loptice.

Ove godine sudjeluje samo jedan otok, Šolta gdje će se odigrati čak 3 predstave.

Gradsko kazalište Đurđevac ugošćuje kazalište iz Slovenije, a sami Đurđevčani su gosti u Gradskom kazalištu Jastrebarsko gdje dolazi i Teatar Fedra iz Bugojna.

U mjestu Gata igraju 4 predstave uz opširan popratni program – koncerti, degustacije specijaliteta, izložba – a sve besplatno.

HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci nudi opširan program – razgledavanje HNK uz program u svim prostorima.

Završni tulum Noći kazališta održat će se u Vinylu, Bogovićeva 3 u organizaciji Teatar.hr.