KAZALIŠNI EPICENTAR, PETAK, 19 SATI
Pomozimo studentima ADU u istjerivanju opake živine
U petak, 6. studenog u 19 sati u Kazališnom epicentru održat će se koncertno čitanje drame "Istjerivanje opake živine", Milice Lukšić u režiji Lovre Krsnika
Objavljeno: 3.11.2015. 3:31:36
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Istjerivanje opake živine / Kazališni epicentar

Idilu svakodnevnih sukoba i nadmetanja grupe malih gnoma s hordom majmuna predvođenom vrhovnim Ubimirom, prekinu stravični urlici. Ako ih ne proizvodi Zmaj koji je bivši Mister Univerzum i susjed našem veselom sukobljenom društvu, a ni Izletnici koji redovito posjećuju šumu, mora da se radi o nekoj Opakoj živini s kojom će se netko od naših junaka na žalost morati suočiti.

Koncertno čitanje dramskog teksta "Istjerivanje opake živine" svojevrsni je hommage iznimno talentiranoj i prerano preminuloj dramatičarki, dramaturginji i prevoditeljici Milici Lukšić, čije drame spadaju u sam vrh hrvatskog angažiranog teatra devedesetih. Milica Lukšić je kao dramatičarka debitirala 1990. godine u Teatru ITD s dramom "Lov na medvjeda Tepišara", nagrađenom na Marulovim danima. Autorica je, između ostaloga, knjige "Alisa bez ogledala", po mišljenju struke jedne od najboljih knjiga hrvatske tranzicije.

Režiju potpisuje student završne godine kazališne režije Lovro Krsnik, a izvode studenti ADU Iva Šimić, Maruška Aras, Lucija Dujmović, Ognjen Milovanović, Boris Barukčić, Denis Bosak, Robert Španić i Pavle Matuško. Kostimografiju potpisuje Slavica Motušić, dok su maske autorstvo Saše Škorića.

Koncertno čitanje drame izvest će se u petak u 19 sati u prostoru Kazališnog epicentra u Preradovićevoj 44,  se u okviru Koncerata u d(ramskog) duru, u organizaciji Knjige u centru i Kazališnog epicentra